Forside 

Hvem er vi? 

Turforslag 

Prisliste 

Aktuelt 

Inspiration 
Links 


Det gamle posthus


Aktuelt

Der er et begrænset antal pladser på turene.
Billetter skal købes på
www.fof-aalborg.dk eller personligt ved FOF i Jernbanegade 14, 9000 Aalborg.

Byvandring Nørresundby - før og nu
v/Kirsten Lohmann

Nørresundby gennemgår netop nu en kolossal forandring. På torvet og i de gamle gader fortælles byens ældste historie - vi ser også på gamle huse. Ligeledes kommer vi ind på Kommunesammenlægningen i 1970. Dernæst går vi langs fjorden fra Limfjordsbroen til Lindholm Brygge - hvor tidligere forurenende industrivirksomheder nu er erstattet af attraktive boliger, plejehjem, strandpark osv.

Pris kr. 75
Mandag, den 4. september 2017 kl. 18.30
Mødested: Brolandingen i Strandgade.

Street Art
v/ Anne-Lise Schou

Det der startede som guerillakunst - er nu blevet en del af samtidskunsten og henvender sig til alle.
Nye murmalerier er kommet til i 2016, også med danske kunstnere.
Kom med på en guidet tur og se hvordan murmalerierne føjer nye indtryk til Aalborgs byrum.
Selvom der er Street Art i enhver storby er det utroligt, at Aalborg i løbet af få år har fået så mange anerkendte kunstnere til vores (provins)by.
Hør hvordan det har kunnet lade sig gøre, - og om de enkelte kunstneres teknikker og stilarter.
På turen rundt til værkerne er der indlagt en pause midtvejs med forfriskning.

Pris kr. 75
Torsdag, den 7. september 2017 kl. 17.00
Mødested: Parkeringsplads ved Netto, Vesterbro 99.

Fra Jørn Utzon til Alvar Aalto - arkitektur og kunst
v/ Inge Vestergaard

Vi går fra Utzon-centret gennem det gamle Aalborghus slot, ad bagveje til Vor Frue Kirke. I dag en ny romansk kirke fra 1887, men oprindelig kirke til et af de første klostre i Aalborg.
Det ses bl.a. af granitportalen, som er Aalborgs ældste og vel nok bedst bevarede kunstværk. Videre gennem Hjelmerstald med de mange smukke gamle huse, gadespejle og toppede brosten. Herfra videre til Kildeparken, byens første offentlige parkanlæg fra 1802, med flere klassiske værker af kendte billedhuggere, bl.a. Thorvaldsens 3 gratier.
Gennem skulpturparken til Kunsten, tegnet af Alvar Aalto, hvor vi får en introduktion til huset samt kaffe og kage i caféen.

Pris kr. 225 (Har du årskort til caféen er prisen 150 kr.)
Søndag, den 24. september 2017 kl. 13
Mødested: Utzon-center.

Fjordbyen
v/ Jakob Nørregaard

Kom med på en hyggelig tur rundt i Fjordbyen efterfulgt af et stykke smørrebrød, en øl samt en dram i kulturhuset (inkl. i prisen).

Pris kr. 185
Tirsdag, den 26. september kl. 17.00
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter, Vestre Fjordvej 81, 9000 Aalborg

Spritten - fra start til slut
v/ Birgit Kirk & Thomas Birket-Smith

En lille spadseretur i Aalborgs Vestby med fokus på brændevinsbrænder Harald Jensen. Om hans betydning for den fine akvavits tilblivelse, både Aalborg Taffelakvavit "Rød Aalborg", og den rene stærke Harald Jensen akvavit. En spadseretur med stop og en lille snak ved nogle af de gamle steder, som har betydet meget for Vestbyen. Slut ved Spritten, hvor arkitekt Thomas Birket-Smith vil vise rundt i de gamle bygninger og fortælle om De Danske Spritfabrikker.
Bemærk: Spritten er på dette tidspunkt under ombygning og turen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Pris kr. 75
Onsdag, den 4. oktober 2017 kl. 14.45
Mødested: Haraldslund Svømmehal, Kastetvej 83

Cykeltur for alle - mod Øst
v/ Anita Støvring

Vi finder cyklen frem og tager en stille og rolig tur gennem Aalborg. Vi starter på havnefronten, hvor vikingerne begyndte al handel og grundlagde vores by. Herefter fortælles om det Aalborg. som vi ser i dag, og vi kører østpå forbi det værft, der var med til at opbygge industrien, ser det gamle gasværk og Portland udefra, inden vi gør pause ved den gamle kridtgrav. Her spiser vi vores medbragte mad. Så går turen videre til Bladt og Siemens samt Royal Greenland, vores nutids monopol. En tur uden hastværk.

Pris kr. 75
Torsdag, den 5. oktober 2017 kl. 16.00
Sted: Aalborg Havnefront. Ved Krydstogt Kajen

Cykeltur for alle - mod Vest
v/ Anita Støvring

Vi finder cyklen frem og tager en stille og rolig tur gennem Aalborg. Denne gang cykles der mod vest, hvor der fortælles om Sprittens historie, forbi museerne samt lystbådehavnen. Derefter går turen forbi travbanen og ud til kolonihaverne, hvor historien om deres opståen fortælles. Vi cykler videre op til Kunsten, og gør holdt i skulpturparken, hvor den medbragte mad og drikke nydes. Igen en cykeltur i meget roligt tempo.

Pris kr. 75
Torsdag, den 12. oktober 2017 kl. 16.00
Sted: Aalborg Havnefront. Ved Krydstogt Kajen

For begge ture gælder, at alle aldre kan deltage, og det er ikke noget race eller motionsløb. Det er med cykelkurv og børneanhænger, hvis man har lyst.
Turene er på 2 timer.

Egholm. Øen i Limfjorden
v/ Anita Støvring

Husk 20 kr. til færgen.
En tur for alle, der har lyst til at høre øens historie fra 1231, hvor den benævnes "Æggiærholm", hvilket betød, at man samlede æg på øen, kongen og adelen havde jagthytte på øen, til i dag, hvor man taler om den 3. Limfjordsforbindelse. Vi hører om middelalderen, da Vor Frue Kloster ejede øen, og senere har adskillige ejere gennem årene kæmpet for et landbrugssamfund. Vi taler om krigens tid og vandflyverne fra Tyskland, der brugte stedet som base. Til sidst fortælles om fremtidsplanerne for øen, og om hvordan de knap 50 fastboende samt turismen kan udvikle sig.
For alle med lyst til en times gåtur på øen i et roligt tempo med plads til at slentre med barnevognen eller gå med vandrestokken.

Pris kr. 95
Lørdag, den 14. oktober 2017 kl. 15
Mødested: Færgen til Egholm

Det' for børn i følge med voksne
v/ Kirsten Lohmann

Vi kravler ned i Rakkerens Hule, som ligger 2,5 meter under gaden. Her blev kriminelle fængslet i gamle dage. Det var slemt og uhumsk, og mange blev syge og døde af det. I Budolfi Kirke hører, hvorfor døbefonten tidligere stod helt bagerst i kirken. Gennem byens gamle gader går vi til Aalborghus Slot, hvor lensmanden boede. Her ser vi fangekælderen, hvor bl.a. den fornemme Maren Turis sad sidst i 1500-tallet.

Pris kr. 75
Mandag, den 16. oktober 2017 kl. 13.30
Mødested: Ved Historisk Museum, Algade 48
Husk: Fornuftigt tøj anbefales, da man kan blive snavset af besøget i fangekælderen.
Børn kun i følge med voksne.

Besøg i Gug Kirke
v/ Anita Støvring

I 1945 skænkede proprietærparret Anna Dorthe og Johan Hansen, Beatesminde, et areal på 5 tdr. land i Gug med henblik på opførelse af en kirke. Det var dog først sidst i 1960-erne i forbindelse med byens udvidelse mod syd, at der opstod et egentligt behov for en kirke.

Arkitekterne Inger og Johannes Exner stod for opførelsen, og kirken blev indviet i 1972. Kom, se og hør historien om Gug Kirke. Efter rundvisningen vil kirkens organist spille lidt for os.

Pris kr. 75
Torsdag, den 2. november 2017, kl. 19.30 - 20.30
Sted: Gug Kirke, Nøhr Sørensens Vej 7, 9210 Aalborg SØ

Det Grønlandske Hus i Aalborg
v/ Anne-Lise Schou

Aalborg har altid haft en tæt forbindelse med Grønland: således er Grønlandshavnen i Aalborg Danmarks største basishavn til Grønland, og i Aalborg ligger også et af de 4 Grønlandske Huse i Danmark.
Kom med på en guidet tur til Det nye Grønlandske Hus, hvor lederen, Søren Starck, fortæller om husets historie og de mange aktiviteter, som udgår herfra.
Efter servering af en lille forfriskning vil Anne-Lise Schou introducere til husets udstilling af grønlandsk nutidskunst og håndværk.

Pris kr. 75
Torsdag, den 9. november 2017, kl. 15.00
Mødested: Det Grønlandske Hus, Vesterbro 79. 9000 Aalborg

 

 Book en guide

            FOF Aalborg

            Jernbanegade 14

            9000 Aalborg

            Tlf. 3042 5894

           

         Kontakt os på Aalborg-guideforening@hotmail.com

         www.fof-aalborg.dk 


Aalborg centrum


Fra Jens Bangs Stenhus


Opdateret 18. august 2017/IKJ

Book en guide på:

Tlf. 98 13 82 33

guide@fof-aalborg.dk

www.fof-aalborg.dk